16x Leukste Scheurkalender 2023

Scheurkalender 2023 kopen? Een scheurkalender maakt de start van het nieuwe jaar net iets makkelijker en vaak zelfs gezelliger. Maar dat gebeurt eigenlijk pas echt als je een scheurkalender koopt die goed bij je past. Voordat je dan ook op zoek gaat naar de leukste scheurkalender, kan het handig zijn om alvast in je hoofd te hebben wat je leuk vindt. Heb je het liefst een inspirerende scheurkalender, een humor scheurkalender, een natuur scheurkalender of is een taal scheurkalender toch meer jouw ding? Ieder jaar verschijnen er volop nieuwe scheurkalenders online, dus het is handig om van tevoren alvast onderzoek te doen. In dit artikel vind je de 16x leukste scheurkalender 2023.

scheurkalender 2023

Wat is een scheurkalender?

Wat is een scheurkalender precies? Een scheurkalender heeft veel weg van een gewone kalender, maar werkt net een beetje anders. Waar je bij een kalender gewoon een pagina omslaat, telt een scheurkalender voor iedere dag een losse bladzijde. Zodra een dag voorbij is, trek je het blad er vanaf om de volgende dag te kunnen zien. Waar het in jouw kalender om draait, is afhankelijk van de scheurkalender die je kiest. Zo zijn er varianten met moppen, inspirerende teksten, strips en zelfs complete kook scheurkalenders zodat je voortaan precies weet wat je moet eten op welke dag. Hieronder volgen de 16 leukste scheurkalenders van 2023.

➡️ Lees ook: 20x leukste scheurkalender 2024

Beste scheurkalenders 2023

#1 Omdenken scheurkalender 2023

#2 Scheurkalender Rumag 2023

Niet alleen Omdenken gebruikt quotes voor zijn scheurkalender. Ook RUMAG heeft zijn eigen scheurkalender. Hierin gaat het niet zo zeer om omdenken, maar toch maakt Rumag wel gebruik van quotes die je door elke dag heen slepen. De quotes kunnen over van alles gaan. Niet voor niets luidt het motto: "Of je nou zit te kakken of dronken op de wc ligt, als je wil lachen of janken, dan kan dat. 365 keer, graag gedaan." De scheurkalender Rumag 2023 bestel je nu via bol.com en bij Bruna.

#3 Make That The Cat Wise scheurkalender

#4 Darum scheurkalender

De Darum scheurkalender heeft wel iets weg van Rumag. Al is het misschien wel vaker zo dat je óf fan bent van Darum of van Rumag. Ben jij fan van Darum? Dan is deze scheurkalender echt iets voor jou. De scheurkalender is gevuld met grappige quotes die we kennen van Darum. Denk bijvoorbeeld aan: "Als je moet kiezen tussen sporten en Netflixen wordt het dan een film of een serie?" of "Zeg me dat ik niet de enige ben die soms uren op Funda ronddwaalt, gewoon om te kijken hoe andere mensen wonen?" De kalender bevat uiteraard ook alle feestdagen en vakanties van Nederland en België. De scheurkalender bestel je nu via bol.com.

#5 Formule 1 kalender 2023

De Formule 1 scheurkalender is het perfecte cadeau voor wie graag naar de races kijkt. In de scheurkalender vind je alles over de Grand Prixs van vroeger en nu. Ook zijn er leuke feitjes terug te vinden in deze populaire scheurkalender. Ben jij groot fan van Max Verstappen? Dan is de Formule 1 scheurkalender zeker een aanrader voor jou. Vooral nu nadat Max Verstappen kampioen is geworden. Je bestelt hem bij Bruna of bol.com.

#6 Kakhiel scheurkalender 2023

Kakhiel is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip op het internet. De scheurkalender is gevuld met 365 gloednieuwe grappen van Kakhiel die vaak vooral erg droog zijn. Zelf beschrijft Kakhiel de scheurkalender als volgt: "Vet domme moppen voor Valentijnsdag, Kerstmis en elke andere dag van het jaar? Zoek niet verder." Naast dat de kalender gevuld is met grappen van Kakhiel, vergeet je ook geen enkele belangrijk feestdag meer. Zo weet jij precies wanneer het Batmandag of Lelijke-sweater dag is. Bestellen kan via Bruna.

#7 Tisjeboy Jay scheurkalender

TisJeBoy Jay is voor het tweede jaar op rij terug met een eigen scheurkalender. Jay staat voor positieve vibes en die vind je ook volop terug in de Positive Vibe Positive Life scheurkalender. In deze scheurkalender betaalt dat zich uit in quotes en grappen. Je bestelt hem nu alvast voor de prijs van 14,99 euro bij Bruna en bol.com.

#8 Scheurkalender Taalvoutjes 2023

De Taalvoutjes scheurkalender 2023 is de perfecte scheurkalender voor wie geen genoeg kan krijgen van hilarische taalmissers. Dat is niet het enige... Ook krijg je de kans om jouw taalkennis te testen met het woordenboekspel. Daarnaast is de kalender gevuld met leuke dialectwoorden en interessante woordweetjes. Je bestelt de Taalvoutjes scheurkalender voor de prijs van 15,99 euro bij Bruna.

#9 De Structuurjunkie scheurkalender

De Structuurjunkie scheurkalender is terug van weggeweest. De afgelopen drie jaar was deze scheurkalender niet te koop, maar nu kun je hem eindelijk weer inslaan. Met deze scheurkalender breng je structuur toe aan je jaar. Zo kun je iedere dag rekenen op een handige tip, opdracht of een quote waardoor de dag net iets makkelijker verloopt. Deze scheurkalender wordt in augustus uitgebracht en bestel je nu alvast in de pre-order voor een prijs van 14,99 euro bij Bruna.

#10 Garfield Kalender 2023

Garfield, wie kent hem niet. Ook dit jaar is deze scheurkalender terug voor liefhebbers van strips. De Garfield scheurkalender draait volledig om de luie oranje huiskat. Zo kun je alle dagen van het jaar genieten van een strip van Garfield. Je bestelt hem nu alvast in de pre-order voor de prijs van 14,99 euro bij Bruna en bol.com.

#11 Moppen Scheurkalender

Ben jij graag aan het lachen en zou je het fijn vinden om in 2023 iedere dag een leuke mop voorgeschoteld te krijgen? Ook in dat geval zijn er verschillende scheurkalenders op de markt. Wat dacht je van deze moppen scheurkalender 2023 met daarin voor iedere dag een originele, goede of nieuw mop. Je bestelt hem voor de prijs van 14,99 euro bij Bruna of bol.com.

#12 Scheurkalender Loesje

Loesje is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip. Het is dan ook erg fijn dat het fictieve meisje ook dit jaar weer terug is met kritische en humoristische teksten. Dit jaar zijn het er maar liefst 365 die je terugvindt in de Loesje scheurkalender 2023. Denk bijvoorbeeld aan de quote: "Wees jezelf. Er zijn al zoveel anderen." Je bestelt hem nu voor 14,99 euro bij Bruna en bol.com.

#13 Fokke & Sukke scheurkalender 2023

#14 Makkelijke Maaltijden scheurkalender

Met deze scheurkalender verdwijnt dat probleem als sneeuw voor de zon. De Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2023 van Brenda Kookt voorziet je iedere doordeweekse dag van een heerlijk recept. Haal snel de ingrediënten in huis en ga aan de slag. Iedere maaltijd heb je binnen dertig minuten op tafel staan. Ieder weekend kun je rekenen op een weekoverzicht met wat er komende week op het menu staat. Bestellen kan via Bruna of bol.com.

#15 Happinez scheurkalender

#16 LEGO scheurkalender

Maak kennis met de LEGO scheurkalender. Hiermee haal je iedere dag een nieuw bouwidee in huis. Verzamel al jouw steentjes, leg ze neer op een plek waar je ze makkelijk kunt pakken en ga vanaf 1 januari iedere dag aan de slag met een opdracht van LEGO. De opdrachten variëren in moeilijkheidsgraad. Zo zijn sommige 'eenvoudig' en worden andere bestempeld als 'moeilijk'. Durf jij de uitdaging aan?

Bekijk ook de andere scheurkalenders