Hoe hang je een scheurkalender op? Stel je hebt dit jaar de perfecte scheurkalender gekocht of gekregen, dan is het natuurlijk ook belangrijk dat hij een leuk plekje krijgt in je huis. Daarvoor zijn er twee mogelijkheden: Je kunt kiezen voor een scheurkalender houder of je hangt hem ergens op in huis. In dit artikel leggen we je uit hoe je een scheurkalender ophangt. Daarbij geven we je verschillende opties waarbij je in sommige gevallen niet eens een gaatje in je muur hoeft te slaan.

1. Kneedgum om scheurkalender op te hangen

Vroeger, toen wij nog jonger waren, gebruikten wij altijd kneedgum om onze posters boven het bed te hangen. Zo hoefde er niet voor iedere poster een nieuwe spijker geslagen worden. Deze zogenoemde plak-punaises zijn ook prima te gebruiken om een scheurkalender op te hangen. Het spul lijkt een beetje op kauwgom. Je kneedt er een balletje van en plakt het vervolgens op de plek waar je de scheurkalender neer wilt hangen. Druk vervolgens de scheurkalender er tegenaan en voilà. Ideaal hieraan is dat je de plak-punaises ook zo weer verwijderd en het geen troep achterlaat op de muur.

2. Scheurkalender ophangset met zuignap

Wil je niet te veel moeite doen en het liefst een kant en klare oplossing in huis halen? Dan vind je online ook deze scheurkalender ophangset. Deze bestaat uit een zuignap en touw. Doe het touw door jouw scheurkalender heen en bevestig de zuignap op de plek waar jij jouw scheurkalender wil plaatsen. Door dit handige ophangsysteem hangt jouw kalender binnen no time op de juiste plek en blijft je muur ook nog eens volledig intact zonder schroeven of boren.

3. Ophangen aan een spijker

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het simpel aan te pakken. Maakt het jou niet echt uit dat er straks een spijker in jouw muur zit? Dan is dit misschien wel de meest makkelijke oplossing. Rijg een touw door de gaatjes van de scheurkalender heen. Dit kun je het beste dubbel doen, zodat de scheurkalender hendels krijgt zoals die van een boodschappen tas. Hang hem vervolgens aan de spijker en je zult zien dat hij meteen netjes aan de muur hangt.

4. Met klittenband

Een ander handig hulpmiddel om iets op te hangen zonder dat je daarvoor een spijker in je muur hoeft te slaan, is door gebruik te maken van klittenband. Kies de scheurkalender uit die jij wil ophangen, vind er een geschikte plaats voor en bevestigd het klittenband op de ondergrond. Bevestig het andere deel van het klittenband aan de kalender en hang de kalender op. Zodra het nieuwe jaar begint, haal je het klittenband los, plak je een nieuw stukje op je nieuwe scheurkalender en kan het plezier opnieuw beginnen!